.«Κοινό το μέλλον Ελλάδας - Γερμανίας»

«Το μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας, είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ, τον οποίο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Απαντώντας, ο κ. Γκάουκ ανέφερε ότι «στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και να επιβεβαιώσει τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή».
«Η Ελλάδα  πάντοτε θέτει και θα εξακολουθήσει να θέτει σε όλες τις διμερείς συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.

«Οι Έλληνες δεν απεμπολούμε τίποτα απ΄ όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν και με οδηγό την ιστορία, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεροντόπουλος, τα διεκδικούμε».
Ο Γερμανός πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Ευάγγελο Βενιζέλο τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη καθώς και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αναμένεται να θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Γκάουκ θα μεταβεί μαζί με τον κ. Παπούλια στην Ήπειρο στο χωριό Λιγκιάδες, όπου στρατιώτες της Βέρμαχτ διέπραξαν σφαγή κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στα Ιωάννινα θα επισκεφθούν την Εβραϊκή Κοινότητα.  

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.