.Κρίσιμες εκλογές στην Ολλανδία


Δύο φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα προηγούνται στήθος με στήθος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τη σημερινή διεξαγωγή του βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιούνται στην Ολλανδία στη σκιά της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, οι Φιλελεύθεροι (VVD) και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα (PvdA) του Ντίντερικ Σαμσόμ εμφανίζονται να κερδίζουν από 36 έδρες το καθένα στο κοινοβούλιο των 150 εδρών, 

σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Maurice de Hond που αναφέρει ότι το αποτέλεσμα "φέρνει πολύ κοντά τα δύο κόμματα για να είναι διακριτός (ο νικητής)".

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) του Εμίλ Ρέμερ και το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Χερτ Βίλντερς με τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις φέρεται να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Δύο άλλες δημοσκοπήσεις, των TNS Nipo και του τηλεοπτικού προγράμματος Een Vandaag, διαπίστωσαν ότι οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 35 και 34 έδρες αντίστοιχα.
Οι Φιλελεύθεροι προβλέπεται να κερδίσουν 37 έδρες και οι Εργατικοί 36, ανακοίνωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων Ipsos Synovate χθες το βράδυ.

Παρότι πρόκειται για αντίπαλα κόμματα, κάποιοι πολιτικοί και αναλυτές προβλέπουν ότι τα δύο κόμματα μπορεί να γίνουν εταίροι σε έναν ευρύ φιλο-ευρωπαϊκό συνασπισμό που θα επιβάλει την αναγκαία δημοσιονομική πειθαρχία 

ώστε να ικανοποιήσει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος τους οποίους έχει θέσει η ΕΕ καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι είναι πιθανόν, αλλά όχι βέβαιο, ότι ο Ρούτε, ο οποίος διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές προφίλ, θα παραμείνει ως πρωθυπουργός.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί, αλλά σχεδόν το ένα πέμπτο των 12,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.