.Ιταλία: Η κεντροαριστερά προηγείται στην πρόθεση ψήφου


Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 36,4% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που μετέδωσε  χθες βράδυ εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre. 

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 18,2%, και η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, το Κόμμα Λαός της Ελευθερίας, στο 15,5%. 

Το κόμμα του μεγιστάνα του Τύπου τις τελευταίες ημέρες --από όταν ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος-- σημείωσε άνοδο 1,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συνεχίζει να διατηρεί  σημαντικό προβάδισμα ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι με 30,2%, ακολουθεί ο Μάριο Μόντι με 26%, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 20% των ψήφων. 

Σε σχέση με την επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή του Μπερλουσκόνι, το 44% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι «με τον τρόπο αυτό φροντίζει τα συμφέροντά του», το 31% πιστεύει ότι «αποτελεί μια απειλή για την χώρα» και το 15% ότι «πρόκειται για χρήσιμη εφεδρεία»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.