.Οι θησαυροί των αρχαιολογικών μουσείων της Σάμου


«Αν όλοι εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των άλλων. Τότε θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εμάς».

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του τόμου «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία» του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η Μαριάννα Λάτση μίλησε για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τόνισε ότι «η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».  

Η έκδοση που παρουσιάστηκε  στο Παλλάς Αθηνά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, εκθέτει τους θησαυρούς που βρίσκονται στα δύο αρχαιολογικά μουσεία του νησιού, στο Πυθαγόρειο και το Βαθύ. 

Στην έκδοση του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και του ομίλου Eurobank ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια, τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου, ενώ ο αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία για την αρχαία ιστορία του νησιού και να αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε. 

«Κορυφαία πράξη πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» χαρακτήρισε την έκδοση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.