.Αριστουργήματα μεγάλων συνθετών στο φετινό πρόγραμμα της Λυρικής

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη σωστή λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έκρουσαν τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ της, Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, αν δεν δοθεί και φέτος στη Σκηνή η κρατική χρηματοδότηση, που είχε εγκριθεί και δοθεί το 2012 (16,8 εκατ. ευρώ), mιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Λυρικής.  

Εκτός από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση για τη Μαρία Κάλλας, το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων της Λυρικής ικανοποίησαν το κοινό, κάτι που αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των θεατών, περίπου 90.000, που παρακολούθησαν τις παραγωγές της, ενώ τις δράσεις εκτός των τειχών, σε Αθήνα και περιφέρεια, παρακολούθησαν πάνω από 20.000 άνθρωποι.
 
Το φετινό πρόγραμμα της ΕΛΣ περιλαμβάνει «διαμάντια» του οπερατικού ρεπερτορίου, διάσημα μπαλέτα, οπερέτα, παραστάσεις για παιδιά και συναυλίες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αριστουργήματα των Βέρντι, Ροσσίνι, Μασνέ, Μότσαρτ, Στράους, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν κ.α. που θα πλημμυρίσουν το θέατρο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, αλλά και τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας.
 
Πέντε εμβληματικοί ανδρικοί χαρακτήρες της λογοτεχνίας και της όπερας θα πρωταγωνιστήσουν στις φετινές παραστάσεις. Ο Ριγολέττος, ο Μάκμπεθ, ο Βέρθερος, ο Οθέλλος και ο Ντον Τζοβάννι καλούνται να καταδείξουν ότι, παρά την επικράτηση των διάσημων θρυλικών οπερατικών ηρωίδων των μεγάλων συνθετών, η όπερα μπορεί κάλλιστα να είναι και ανδρική υπόθεση.
 
Ο Τζουζέπε Βέρντι δεσπόζει στο πρόγραμμα, με αφορμή το έτος Βέρντι, που γιορτάζεται φέτος σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την αναβίωση του Ριγολέττου του Νίκου Πετρόπουλου τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει σε νέες παραγωγές τις δύο σεξπιρικές τραγωδίες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη, τον Μάκμπεθ σε σκηνοθεσία Λορέντζο Μαριάνι τον Ιανουάριο στο Μέγαρο και τον Οθέλλο του Γιάννη Κόκκου τον Ιούλιο στο Ηρώδειο.
 
Η σεζόν θα ανοίξει με τη Σταχτοπούτα του Ροσσίνι σε σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου. Η παιδική όπερα της σεζόν είναι το νέο έργο του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.