.«Και θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο»

Απέφυγε να απαντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας αν θα μείνει ή θα φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών προσερχόμενος στη Βουλή προκειμένου να υπογράψει την πράξη υπουργικού συμβουλίου για την παραίτηση του Χαρη Θεοχάρη. «Και θέλω και δεν θέλω» να φύγω από το Υπουργείο τόνισε και πρόσθεσε ότι η ημέρα που θα φύγει θα είναι δύσκολη».
 Όσον αφορά το χρόνο του ανασχηματισμού, εκτίμησε ότι πιθανόν θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ ερωτηθείς εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως "είναι διαφορετική αυτή η θέση. Πολύ σημαντική.
Τις συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με Λαγκάρντ και Τόμσεν, στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι επιβεβαιώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αποκάλυψη της σχετικής πληροφορίας από τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις περί συνάντησης στις 3 Ιουνίου. 
Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες.
Εν τω μεταξύ, σοβαρή ανησυχία για την παραίτηση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χαρη Θεοχάρη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Σάιμον Ο' Κόνορ, υπογραμμίζοντας, πως η διοίκηση εσόδων έχει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Εν τω μεταξύ, διέψευσαν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ότι ο κ. Θεοχαρης θα λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, μετά την παραίτησή του.
«Κανένας δεν έχει το ανάστημα να με παραιτήσει» τόνισε νωρίτερα ο Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας ότι η απόφαση είναι δική του. Το Υπουργείο εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης έως τις 15 Ιουνίου, τονίζοντας ότι το πολύ σε δέκα ημέρα θα έχει βρεθεί αντικαταστάτης

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.