.Ρόιτερ: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγων

 Η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία νέα έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες, σε συνέχεια της φετινής επιτυχούς επιστροφής της στις κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ που επικαλείται δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών. 

Η Αθήνα εξετάζει τώρα μία έκδοση, πιθανόν 7ετούς διάρκειας, πριν από τον Αύγουστο για να αντλήσει 2-3 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από τα χαμηλά επίπεδα 4,5 ετών, στα οποία κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η έκδοση θα ακολουθήσει την πώληση 5ετών ομολόγων, ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο, η οποία αποτέλεσε την πιο σαφή ένδειξη ότι η χώρα αναδύεται από την επώδυνη κρίση χρέους και ότι θα μπορούσε να βγει σύντομα από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για μία νέα έκδοση ομολόγων το καλοκαίρι. 

Μιλάμε για μία μικρού μεγέθους έκδοση, περίπου 2-3 δισ. ευρώ, με πρωταρχικό στόχο τη συμπλήρωση της καμπύλης των αποδόσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαμορφώσει όλες τις λεπτομέρειες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.