.Ι. Παναγιωτόπουλος: Το Άγιον Όρος είναι το νήμα της παράδοσης

Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος «μας δίνει την ευκαιρία να κρατήσουμε το νήμα της παράδοσης, που χάνεται, και αυτό το νήμα πρέπει να κρατήσουμε, πρέπει να κρατήσουμε την παράδοσή μας ενωμένη» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψή του στην αθωνική μοναστική πολιτεία. 

«Η αρχαία παράδοση της Εκκλησίας σώζεται στο Άγιον Όρος και έχει μοναδική σημασία να σώζεται, γιατί εμείς μπορεί να πούμε να πάμε να το ζήσουμε, εμείς που έχουμε μπει σε άλλους ρυθμούς, σε άλλη ζωή, στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 

Αυτές τις λίγες ώρες, που πάμε εκεί, αξίζει να το ζήσουμε και αυτό είναι το μεγαλείο. Είναι ένας πολιτισμός, ένα τεράστιο μέγεθος» σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και θεολόγος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευμένος στη Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν συνιστούσε «πολιτική παρέμβαση» το γεγονός ότι παρουσία του κ. Σαμαρά διαβάστηκε το πολυχρόνιο, μια διαδικασία κατά την οποία η εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά: «Είναι μια παράδοση. 

Η Εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας. Το πολυχρόνιο είναι μια διαδικασία κατά την οποία εύχεται η Εκκλησία υπέρ της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ο εκάστοτε επικεφαλής ακούει το πολυχρόνιο. Έτσι λοιπόν, το άκουσε και ο πρωθυπουργός. Η Εκκλησία τιμά την πολιτική ηγεσία, γιατί ακριβώς αυτή την παράδοση εκφράζει, χωρίς διακρίσεις».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.