.Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια - Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

Την άρση της διάταξης για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, θα προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά.

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφερόμενη στη συγκεκριμένη διάταξη, που προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, έκανε λόγο για «καταφανή αδικία» η οποία θα αρθεί με την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος όπου τα ανείσπρακτα ενοίκια μπορούσαν να εκχωρηθούν το δημόσιο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (που προέβλεπε την επαναφορά της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων) βρίσκεται εντός του πλαισίου εφαρμογής της νομοθεσίας. Ωστόσο, όπως είπε, πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση η οποία πρέπει να διορθωθεί.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ η Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο, αφού προηγουμένως αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έως τον Ιούνιο.

 Όπως διευκρίνισε, με τον νέο φόρο η μικρή και ένα μέρος της μεσαίας ακίνητης περιουσίας θα απαλλάσσεται. Θα προβλέπεται, συγκεκριμένα, κάποιο αφορολόγητο όριο κατοχής ακίνητης περιουσίας ανά φορολογούμενο που δεν θα αφορά αποκλειστικά την πρώτη κατοικία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.