.Financial Times: Ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις

Στον Γιάννο Παπαντωνίου, την ενδεχόμενη ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ και τον έλεγχο στα οικονομικά του πρώην υπουργού αναφέρονται οι Financial Times, επικρίνοντας την αποφασιστικότητα και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. 

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη το 2000 αντιμετωπίζει κατηγορίες φοροδιαφυγής» αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι η λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας των ελληνικών αρχών για πάταξη της φοροδιαφυγής της πλούσιας ελίτ της χώρας. 

«Η λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν μετακινήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω λογαριασμών τους στην HSBC», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. 

«Οι επικριτές της κυβέρνησης, λένε πως η απόφαση να δημιουργηθούν ελληνικές εφορίες όπου καταχωρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών για τους οποίους θα γίνει διερεύνηση, αντί να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, δείχνει πως ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις», καταλήγει το άρθρο των FT.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.