.Ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα

Δεν με ξάφνιασε το περιεχόμενο, ούτε και το επίπεδο της τριήμερης κοινοβουλευτικής αναμέτρησης. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο ή καλύτερο. Αλλωστε ανταποκρίνεται απόλυτα στην αμετακίνητη άποψή μου ότι στην καλύτερη περίπτωση ο καθένας μας κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί. Και σε περιπτώσεις όπως η προαναφερθείσα δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι πόσο βλακώδες είναι εκείνο το «ουδείς αναντικατάστατος». Μια αναδρομή στην πρώτη μεταδικτατορική εικοσαετία ή στα προδικτατορικά χρόνια το αποδεικνύει.

Ωστόσο κάτι ενδιαφέρον υπήρξε. Και δεν ήταν οι επιεικώς αφελείς ατάκες που ανταλλάχθηκαν, αλλά οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Τσίπρα και Βενιζέλου, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς υπαινίσσονταν ανέντιμες συμπεριφορές στην υπόθεση των υποβρυχίων με σκοπό την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Και οι δύο απείλησαν με προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεν πρόκειται για συνηθισμένη περίπτωση. Δεν έχουμε μια νέα περίπτωση Λαγκάρντ, όπου η απάντηση του Βενιζέλου στον Τσίπρα ήταν ότι τον συκοφαντεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. 

Εδώ έχουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για νόμο που ψήφισε η Βουλή και τον Βενιζέλο να κατηγορεί τον Τσίπρα ότι έχει παρασυρθεί από ανθρώπους του Τσοχατζόπουλου και υπηρετεί οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Ανάλογη περίπτωση δεν νομίζω να έχει υπάρξει. Και εξυπακούεται πως όσο οι εκτοξευθείσες κατηγορίες παραμένουν μετέωρες και επαναλαμβάνονται δεν οξύνουν απλώς τα πνεύματα, αλλά ισοπεδώνουν και την όποια αξιοπιστία διατηρεί το πολιτικό σύστημα. 

Τέτοιου είδους κατηγορίες δεν επιτρέπεται να μένουν αδιερεύνητες και να ανασύρονται κάθε τόσο ως απειλές, που όμως δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Η λύση είναι μία και μόνη: εδώ και τώρα να δοθεί τέλος σε αυτήν την ιστορία. Δεν ξέρω αν θα είναι «μονομαχία στο Ελ Πάσο» ή «για ένα τρύπιο δολάριο» ή εξεταστική επιτροπή ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας και αξιολόγησης των στοιχείων της μιας και της άλλης πλευράς. 

Εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να θυμίζει γελοιότητες του τύπου «βαστάτε με να μην τον δείρω!».

Χρειάζονται απαντήσεις, ξεκαθάρισμα της κατάστασης το ταχύτερο δυνατόν!

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.