.ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε...

Στη διάσκεψη κορυφής για τη ανεργία των νέων στην Ευρώπη συμμετέχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την οποία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., που συνοδεύονται από τους... 
 υπουργούς Εργασίας και τους επικεφαλής των υπηρεσιών απασχόλησης, αναμένεται να εξειδικεύσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος της νεανικής ανεργίας. 

Στο επίκεντρο η κατανομή των 6 δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η Ε.Ε. για το σκοπό αυτό, ενώ στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών από επιτυχή προγράμματα μείωσης του αριθμού των ανέργων νέων. Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2015, θα διατεθούν έως και 24 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία, πόροι με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό, το «παρών» στην διάσκεψη δίνουν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κά.

Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να υπάρξει ολιγόλεπτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Μέρκελ που φιλοξενεί τη διάσκεψη.

Τον κ. Σαμαρά  συνοδεύουν στο Βερολίνο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. τη διάσκεψη θα είναι χλιαρές διακηρύξεις και πολύχρωμες φωτογραφίες», σχολίασε σε συνέντευξή του προς την Neue Osnabrücker Zeitung.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.