.«Ναι» Ευρωπαίων σε επιμήκυνση - «Όχι» σε νέα χρήματα


Ναι στη διάθεση επιπλέον χρόνου στην Ελλάδα, λένε Ολλανδία και Γερμανία, ωστόσο ζητούν αυτό να μην κοστίσει χρήματα.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε απέρριψε το ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, υπογράμμισε όμως την ίδια ώρα ότι μπορεί να διατεθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, εφόσον αυτό, όπως λέει, «δεν κοστίσει επιπλέον χρήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Μαρκ Ρούτε έγιναν στο πλαίσιο τηλεοπτικού ντιμπέιτ ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία την ερχόμενη Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου).

Όπμως μεταδίδει η Deutche Welle, nωρίτερα και ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί. «Δεν μπορούμε να φτιάξουμε κανένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε χθες ο υπουργός μιλώντας στη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Παράλληλα όμως προειδοποίησε για τις εικασίες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι και του χρόνου η ευρωζώνη θα συνεχίσει να υφίσταται ως έχει: «Φυσικά και με τα 17 μέλη της», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αυτές οι εικασίες δεν μας οδηγούν στο στόχο μας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.