.SOS για τον Έμπολα


Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση ξεσπάσματος του ιού Έμπολα, ο οποίος είναι άκρως μεταδοτικός και έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 14 ανθρώπων από τα μέσα Αυγούστου στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔ Κονγκό).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF απηύθυναν σήμερα μια «κοινή έκκληση για την συγκέντρωση πόρων ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην ΛΔ Κονγκό, Λεοντεγκάλ Μπαζίρα.

«Απευθύνουμε επίσης έκκληση σε όλους τους εταίρους μας να συσπειρωθούν στον αγώνα κατά του ξεσπάσματος (του ιού Έμπολα), το οποίο, αν δεν τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, (...) μπορεί γρήγορα να αποτελέσει μια επείγουσα ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν «την κυβέρνηση να διοργανώσει τον αγώνα κατά της νόσου και να προσφέρει τα μέσα για την καταπολέμησή της», σημείωσε επίσης.

Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι το ξέσπασμα του Έμπολα στην γειτονική Ουγκάντα, όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έφτανε στο τέλος του.

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην ΛΔ Κονγκό αναφέρθηκε στα μέσα Αυγούστου στην Ανατολική Επαρχία, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Τότε είχαν καταγραφεί 9 θάνατοι, σχεδόν όλοι στην πόλη Ισίρο, από τα συνολικά 11 κρούσματα του ιού. 
Στις 3 Σεπτεμβρίου, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είχαν ανέλθει σε 28 και οι θάνατοι σε 14.

«Το επίκεντρο δείχνει να βρίσκεται στην πόλη Ισίρο, με μια δεύτερη εστία στην πόλη Βιαντάνα», η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την Ισίρο, πρόσθεσε ο Μπαζίρα.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν τριπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες, ο ίδιος σημείωσε ότι «προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα την κατάσταση καταστροφική, αλλά θα την χαρακτήριζα σοβαρή και θα σημείωνα ότι μπορεί να γενικευτεί αν δεν τη λάβουμε γρήγορα και κατάλληλα υπόψη».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.