.Ολοκληρώνεται απόψε η 53η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Ολοκληρώνεται απόψε και επίσημα η 53η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Η αυλαία του λιτότερου στην ιστορία (Από την εναρξη της διοργάνωσης μέχρι σήμερα) φεστιβάλ ? υπο την έννοια του λιγότερου λαμπερού αλλα όχι και του λιγότερου ουσιαστικού και απόλυτα ταυτισμένου με το κλίμα της εποχής - θα πέσει στις 9 μ.μ με την τελετή λήξης την οποία θα παρουσιάσει η πολυβραβευμένη ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ενώ η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Ηρώ στο πιάνο, θα «ντύσει» μουσικά τη βραδιά.

Για πρώτη φορά τα βραβεία που θα επιδώσει η κριτική επιτροπή αλλά και το κοινό (Χρυσός , Αργυρός Αλέξανδρος κ.α) δεν θα έχουν χρηματικό αντίκρισμα.
Παρά την οικονομική στενότητα που χαρακτήρισε τη διοργάνωση (κατάργηση χρηματικών επάθλων, μείωση των προσκλήσεων και των φιλοξενιών, προβολή 149 συνολικά ταινιών ? αριθμός σχετικά περιορισμένος σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις), 

η πρώτη εκτίμηση των διοργανωτών ? η οποία θα επικυρωθεί το βράδυ με την ομιλία στην τελετή λήξης του διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Εϊπίδη ? είναι πως επρόκειτο για απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση καθώς η πλειονότητα των προβολών (του Διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος , των αφιερωμάτων και ειδικά του τμήματος των «Ανοιχτών Οριζόντων») ήταν sold-out και παρουσίασε μικρή ? αλλά εντυπωσιακή σε σχέση με την εποχή- αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων.

Μετά την αποψινή επίσημη τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, θα προβληθεί η ταινία «Στη χώρα των άλλων» του Κορεάτη δημιουργού Χονγκ Σανγκ-σου με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. 

Οι προβολές (επαναληπτικές) των ταινιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα συνεχισθούν κανονικά και αύριο σε όλες τις αίθουσες καθώς και στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (λειτουργεί στο Μουσείο Κινηματογράφου) που εγκαινιάσθηκε με την έναρξη του φετινού φεστιβαλ.

Από τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, οι προβολές επιλεγμένων ταινιών του φεστιβάλ θα συνεχισθούν σε 31 πόλεις της χώρας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.