.Η τρίτη και... φαρμακερή

Τώρα που έφτασε η ώρα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποφάσεις για να τελειώνουμε, επιτέλους, κάποτε με την περιβόητη αξιολόγηση, τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν με δίκαιες λύσεις για το Ασφαλιστικό, τη φορολογία κρυφών εισοδημάτων και τη φοροδιαφυγή, που έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί, αν όχι εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στην αρχή του Μνημονίου, θολώνουν.

Η κυβέρνηση στην ατζέντα της έχει πρώτο μέλημα την αντιμετώπιση του πολιτικού κόστους των μέτρων τα οποία στο παρασκήνιο έχει ήδη υιοθετήσει, τις δήθεν «μάχες» που δίνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, και - ακόμη χειρότερα - θέλει να επιδείξει νίκες και θριάμβους επί προκατασκευασμένων εχθρών.

Αυτή είναι η «συνταγή» - με ολίγη ή περισσότερη διαπλοκή - που της έδωσε τις εκλογικές νίκες του 2015 αλλά και αυτή πλέον έχει ξεπεραστεί γιατί, πρώτον, αποκαλύπτεται καθημερινά ο τακτικισμός και, δεύτερον, γιατί οι ένοικοι της εξουσίας δεν αντιλαμβάνονται ότι οι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως το βιοτικό τους επίπεδο διολισθαίνει ημέρα με την ημέρα.

Ο κ. Τσίπρας δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας υποστηρίζοντας ότι «
θέλουν να με ρίξουν»,γιατί απλούστατα όλοι γνωρίζουν πως τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν οι ψηφοφόροι.

Και κάποια στιγμή η κυβέρνησή του κι αυτός θα πέσουν - όπως και οι προκάτοχοί του - αν δεν αποφασίσει να βγάλει την οικονομία από το τούνελ με δίκαια μέτρα αναλαμβάνοντας το μερίδιο των ευθυνών και του κόστους που του αναλογεί.

Μπορεί να ρωτήσει γι' αυτό τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά. Ολοι έπεσαν από τα λάθη και τις ευθύνες τους για την οικονομία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Ο κ. Τσίπρας κλώτσησε την πρώτη ευκαιρία. Παρ' όλα αυτά την κρίσιμη στιγμή, τον περασμένο Ιούλιο, όταν οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, βοηθήθηκε όσο κανένας άλλος. Αν δεν θέλει ή δεν τον συμφέρει να το θυμάται, σίγουρα δεν το έχει ξεχάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ετσι πήρε τη δεύτερη ευκαιρία. Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι τρίτη δεν θα υπάρξει..

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.