.Νιου Γιορκ Τάιμς: Αναποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα

Πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, σύμφωνα με «ειδήμονες στα φορολογικά», που επικαλείται η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

 Εκτενής ανταπόκριση της εφημερίδας από τις Αρχάνες Κρήτης αναφέρεται στη μέχρι στιγμής «αναποτελεσματικότητα», όπως υποστηρίζεται, που χαρακτηρίζει το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.

 Με αφορμή το συμβάν του περασμένου Αυγούστου στις Αρχάνες, όταν πελάτες ταβέρνας υποχρέωσαν σε φυγή στελέχη του ΣΔΟΕ, που είχαν μεταβεί εκεί για έλεγχο, διατυπώνεται η άποψη ότι παρά τις «πολυδιαφημιζόμενες προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης και έναν «εκπληκτικό αριθμό» νέων φορολογικών νόμων (22 κατά την τελευταία διετία), ορισμένοι αμφισβητούν την πρόοδο των ελληνικών Αρχών στον συγκεκριμένο τομέα.

 Σύμφωνα με την ανταπόκριση, μερικοί ειδήμονες στα φορολογικά σημειώνουν ότι πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, προβάλλοντας ως παράδειγμα τη φορολόγηση των κατόχων σκαφών αναψυχής, που, απλώς ενθαρρύνθηκαν να ελλιμενίζουν τα γιοτ τους αλλού, αδειάζοντας τις ελληνικές μαρίνες. 

Ωστόσο, εξίσου ανησυχητικό, όπως σημειώνουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες στην εφημερίδα, είναι και η αυξανόμενη λαϊκή οργή που οδήγησε τους πελάτες της κρητικής ταβέρνας να στραφούν κατά των τεσσάρων εφοριακών. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.