.Σοβαρή... οπισθοχώρηση!

Η κυβέρνηση με τροπολογία αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές από ομογενείς και μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Καταργεί τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση», που αποτέλεσε ένα σοβαρό δημοκρατικό αντιρατσιστικό βήμα, σε μια προσπάθεια υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής κουλτούρας (ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες) αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. 

Είναι μία σοβαρή οπισθοχώρηση, σε μια «ακροδεξιά ατζέντα» που γίνεται από την κυβέρνηση, με «επιχείρημα» τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Ετσι διαιωνίζεται μια κατάσταση που διαμορφώνει νόμιμα διαβιούντες πολίτες στην Ελλάδα σε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας»!

Οι ανεξέλεγκτες «μεταναστευτικές ροές» είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα που θέλει σύνθετες και σοβαρές πολιτικές αντιμετώπισης, ευρωπαϊκές και εθνικές. Μέρος αυτών των πολιτικών είναι και η ένταξη στο πολιτικό σύστημα μιας χώρας όσων νόμιμα ζουν και εργάζονται στη χώρα. Στενές εθνοκεντρικές αντιλήψεις ή λογικές με βάση το «δίκαιο του αίματος» θεωρούνται στο ευρωπαϊκό δίκαιο ξεπερασμένες. 

Ως εκ τούτου, στη σχετική απόφαση του ΣτΕ ασκήθηκε έγκυρη και εκτενής νομική κριτική. Και βέβαια θα μπορούσε, αν υπήρχε η σχετική πολιτική βούληση, να αντιμετωπισθεί με νέο νόμο, με κάποιες προσθετικές προϋποθέσεις προς την ίδια κατεύθυνση, δηλ. της παραχώρησης στους νόμιμους μετανάστες του σχετικού δικαιώματος.

Είναι προφανές ότι όλοι οι μετανάστες δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται πολιτικά με τον ίδιο τρόπο, με δεδομένη όμως πάντα την ανθρωπιστική συμπεριφορά έναντι όλων. Αλλο παράνομοι και άλλο νόμιμοι με μακρά παραμονή στη χώρα. Γιατί δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ελληνας (που τον δέχθηκε τιμητικά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σαμαράς), ο πατέρας, η μάνα του και τα αδέλφια του, που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, δεν μπορούν να ψηφίζουν για δήμαρχο στην περιοχή που ζούνε και εργάζονται νόμιμα;

Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση αντιφάσκει. Ανοίγει «πόρτες» στον ρατσισμό, αντί να τις κλείνει. Εκτός εάν νομίζει ότι... εξουδετερώνει την Ακροδεξιά, υιοθετώντας τη «μεταναστευτική ατζέντα της»!


.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.