.«Ο Αιγυπτιακός λαός αξίζει ένα καλύτερο αύριο»

«Οι Αιγύπτιοι σέβονται την ελληνική παρουσία και όλοι οι ομογενείς μας στην Αίγυπτο είναι καλά» δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος μιλώντας τηλεφωνικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Αλεξάνδρεια.

«Σήμερα ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ένα εξάμηνο, ώστε να προετοιμάσει τη διενέργεια των εκλογών σε έξι μήνες, να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και πάνω από όλα ο λαός της Αιγύπτου να πάει μπροστά. 

Είναι ένας όμορφος λαός, γεμάτος από αγάπη και στο Θεό και την Ελλάδα, είναι ένας λαός στη Μεσόγειο που αξίζει ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.


-Μακαριώτατε, οι ομογενείς είναι καλά;

-Όλοι μας είμαστε καλά, επικοινωνώ με όλους τους παροίκους, η εκκλησία μας, τα μοναστήρια μας και το Πατριαρχείο μας, είμαστε όλοι καλά δόξα τω Θεώ, γιατί οι Αιγύπτιοι σέβονται την ελληνική παρουσία.


-Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της Αιγύπτου μακαριώτατε;

-Είμαι αισιόδοξος γιατί είναι αμαρτία αυτός ο όμορφος λαός να ζει σε τέτοια φτώχεια και καθημερινά να πηγαίνει προς τα κάτω».

Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μίλησε και ο 
πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «η μεγάλη μπόρα πέρασε και μια νέα σελίδα ξεκινά για την Αίγυπτο, που τόσο την αγαπάμε και μας αγαπάει και εκείνη».

«Δεν έγινε πραξικόπημα, ο λαός κάλεσε τον στρατό να είναι δίπλα του, να τον βοηθήσει ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Αυτό έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα και ηρεμία. Παρά τις ταραχώδεις στιγμές επικράτησε ηρεμία και το αποτέλεσμα είναι καλό και αισιόδοξο» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΑΕ.

«Οι ομογενείς μας είναι καλά, χαίρουν άκρας υγείας» τονίζει ο κ. Ταμβάκης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.