.Απεργίες στη ΔΕΗ - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης αφήνει η κυβέρνηση

Κατατίθεται σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία ξεκινά από το βράδυ απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής καταρτίζουν προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας. 

Πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαίδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. 

Στην προσπάθεια αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές επιζητούν τη συνεργασία τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης που επίσης έχουν ταχθεί κατά της «μικρής ΔΕΗ».

Εν τω μεταξύ, ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ εάν κατεβάσουν τους διακόπτες εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ.

«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. 

Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη Ν.Α. Ευρώπη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.