.Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται 20 χρόνων και το γιορτάζουν με 241 ταινίες

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας» συμπληρώνει τα είκοσι του χρόνια και παρουσιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα (από τις 17 μέχρι τις 28/9 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Όπερα 1 & 2, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη) γεμάτο κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, ελληνικές εκπλήξεις, δημιουργίες που παντρεύουν απολαυστικά τη μουσική με τον κινηματογράφο, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος και μεταμεσονύκτιες προβολές. 

«Έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Τζιώτζιος είχε το όραμα να φτιάξει ένα καινούριο μεγάλο κινηματογραφικό περιοδικό και λίγο αργότερα ο ίδιος αυτός άνθρωπος- που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας- ίδρυσε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- "Νύχτες Πρεμιέρας" που κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. 

Αυτή την διπλή επέτειο σκεφτήκαμε με πολλούς τρόπους να την γιορτάσουμε, είτε συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είτε προβάλλοντας τις καλύτερες του ελληνικού σινεμά, είτε των τελευταίων 25 χρόνων. 

Αλλά μας φάνηκαν όλα παρωχημένα, αναμενόμενα και ίσως βαρετά. Τελικά καταλήξαμε σε μια παράξενη ιδιόμορφη εκδήλωση», ανέφερε στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.