.Πολεμικό κλίμα στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ

Εκρηκτικό το πολιτικό κλίμα εντός και εκτός Βουλής, με την τροπολογία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που τίθεται σήμερα προς ψήφιση, να προκαλεί την μήνιν βουλευτών, ακόμα και των συγκυβερνώντων κομμάτων, γεγονός που θα φέρει και αντικαταστάσεις διαφωνούντων στο Γ' θερινό τμήμα της Βουλής, ενόψει της κρίσιμης ώρας της ονομαστικής ψηφοφορίας. 
Συνεχίζονται τα πυρά και κατά του Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές, λέγοντας πως ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα.
«Ο νόμος ψηφίστηκε και η κυβέρνηση έχει συνέχεια. Αν δεν μπορεί να τον εφαρμόσει ας παραιτηθεί» είπε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ατυχή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών. 

Βελτιωτική που ελαφρύνει από βάρη χαρακτήρισε την τροπολογία πριν απο λίγο από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτη στην πολιτική της συνολικής μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης, χωρίς βεβαίως να διακυβεύεται η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Νωρίτερα, δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και η Φωτεινή Αραμπατζή, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους με τη ρύθμιση, με τον μεν πρώτο να τονίζει ότι παγιώνεται η αντίληψη της πληρωμής ενοικίου για το σπίτι που χτίσαμε με τον ιδρώτα μιας ζωής, και τη δεύτερη να κάνει λόγο για υπερβολές του ΕΝΦΙΑ και να προτείνει τα έσοδα να αναζητηθούν και από αλλού, ώστε να μην αιμορραγούν οι πολίτες. 

Βολές εναντίον των διαφωνούντων άφησε μέσω του Αθήνα 9.84 ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας πως ήταν γνωστό ότι η ακίνητη περιουσία θα δώσει 2 δις. “Αν έγιναν λάθη τεχνικά εκεί να παρέμβεις και να διορθώσεις. Αλλά να μην φτάνουμε στο σημείο της πλήρους αναίρεσης”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.