.Πολιτική αντιπαράθεση για τα γκαζάκια


Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, έναν ζωτικό χώρο της δημοκρατίας μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Επιτέλους -διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου -τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ  για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του». 
Για τεχνητή πόλωση και ένταση που προκαλεί ανησυχία έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι η βία δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς. Παράλληλα, ζήτησε να παταχθεί η παραβατικότητα. 
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τις άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου, θα πέσει στο κενό. Υποχρέωση όλων μας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας».
Ο ανεκδιήγητος κ. Κεδίκογλου και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αν δεν ήταν κακοήθεις θα έλεγα ότι είναι χαζοί, δήλωσε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα παιχνίδι δημιουργίας έντασης, πρόσθεσε και το λάθος στο κόμμα μας είναι ότι ορισμένοι έχουν την αφέλεια και την επιπολαιότητα ότι δεν καταλαβαίνουν πως πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά τις επιθέσεις τονίζοντας ότι «ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις». Μιλώντας στον Α984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης τόνισε οτι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ακολουθήσει χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας οτι πρέπει να παραμείνουμε στην ουσία. 

«Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και προσθέτει: 
«Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».
Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση, εκφοβίζοντας την κοινωνία, έκανε λόγο σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.
Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους». Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ
«Κατηγορηματικά και απερίφραστα» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».
Σημείωσε δε πως «η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στη χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες» και υπογράμμισε ότι «όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».
Δήλωση Παπαρήγα
«Θα μπορούσε να πει κανείς για "παλικάρια της φακής", θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.
Κληθείσα να διευκρινίσει το τελευταίο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που πάει να συσκοτίσει ποιον αγώνα χρειαζόμαστε σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις εισόδους των κατοικιών των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Σκυλάκου, Αντώνη Λιάρου, Χρήστου Κώνστα και Πέτρου Καρσιώτη

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.