.Έργα Ελληνίδων καλλιτεχνών από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται στη Σίφνο

Μεταπολεμική και σύγχρονη «Γυναικεία Δημιουργία-από τα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης» θα έχουν την ευκαιρία να δουν από τις 10 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου της Σίφνου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο νησί αυτή την περίοδο.

Πρόκειται για μια μικρή αλλά αξιόλογη έκθεση με 24 έργα, 22 Ελληνίδων καλλιτεχνών, που επέλεξε η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Λίνα Τσίκουτα, τα οποία προέρχονται από τις 140 γυναίκες δημιουργούς της μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης των συλλογών της Πινακοθήκης.

Ζωγραφική σε μουσαμά, σε χαρτί, σε ξύλο, σε αλουμίνιο, σε πλεξιγκλάς, γλυπτική σε πέτρα, σε σίδερο, μικτές τεχνικές και ένα ανάγλυφο με ύφασμα, γύψο και γαρμπίλι, δίνουν ένα δείγμα από την πολυμορφία της γυναικείας δημιουργίας.

Όπως και η ποικιλία των θεμάτων στην έκθεση, από κλασσικά τοπία υπαίθρου ή αστικού περιβάλλοντος, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυναικεία γυμνά, ομαδικές προσωπογραφίες, αφηρημένες συνθέσεις, αφαιρετικές αναπτύξεις, γεωμετρικά σχήματα.

Στην έκθεση της Σίφνου συνυπάρχουν κάποιες γνωστές, επώνυμες και καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, με πλούσιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοποριακό, έργο και με σημαντική εκθεσιακή δραστηριότητα, με πολλές άλλες καλλιτέχνιδες λιγότερο γνωστές ή και παντελώς άγνωστες, με άξονα την ποιότητα των έργων και την πολυμορφία της έκθεσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.