.Δε συμφώνησαν για τα «κόκκινα δάνεια»

Χωρίς συμφωνία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή υπάρχει στα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Ανάπτυξης δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας ωστόσο η συμφωνία δεν έκλεισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν κενά στα στοιχεία που κατέθεσε η ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κόστος από τη ρύθμιση στα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχίστει τις επόμενες ημέρες με τεχνικού τύπου κλιμάκια ενώ δεν αποκλείεται η διαπραγμάτευση να μετατεθεί στα τέλη Οκτωβρίου κατά την επόμενη επίσκεψη της τρόικας. 

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει και η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διευθέτηση των επιχειρηματικών δανείων προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και του τρόπου λήψης απόφασης για απεργίες επιμένουν μόνοι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και όχι τα άλλα δύο μέρη της τρόικας με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας χωρίς περαιτέρω αλλαγές σε αυτά τα δυο ζητήματα.
Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό οι όποιες συζητήσεις μετατίθενται χρονικά καθώς η ελληνική πλευρά παρουσίασε σειρά μελετών για την κατάσταση του ασφαλιστικού που θα αποτελέσουν τη βάση διορθωτικών παρεμβάσεων εφόσον απαιτηθεί. 
Παράλληλα, στο προσχέδιο του προυπολογισμού για το 2015 καταγράφεται μείωση των κονδυλίων που θα διατεθούν για ασφάλιση και περίθαλψη κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 ενώ το ισοζύγιο των δαπανών των ταμείων προβλέπεται αρνητικό κατά 474 εκ. ευρώ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.