.Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο νέο υπουργικό συμβούλιο

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός θα έχει ορίζοντα 3ετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση απαραίτητη για τη σταθερότητα της χώρας, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Σταθερότητα σημαίνει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα κόμματα για να γίνουν σταθερά και με τόλμη όλες οι αλλαγές, όχι μόνο για να πιάσουμε τους στόχους, αλλά για τις θεσμικές αλλαγές που προωθούμε εμείς και τις πιστεύουμε. Δεν μας τις επιβάλλει κανένας». 

«Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται στη σύνθεση της κυβέρνησης» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να χάσει ούτε λεπτό. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση». 

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνηση επεσήμανε ότι είναι:

- Ανάκαμψη, επενδύσεις, να νικήσουμε την ανεργία, να μην πάρουμε νέα μέτρα, να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γεωπολιτικά
- Να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών, να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη
- Να ξεκινήσουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη
- Πρωτογενές έλλειμμα
- Να αποφευχθούν νέα μέτρα 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για επικαιροποίηση προγραμματικής σύγκλισης και τόνισε πως κοινός αντίπαλος είναι ο κίνδυνος ακυβερνησίας και η στασιμότητα.

«Ακόμα και δυνάμεις που δεν συμμετέχουν να μας στηρίξουν» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και τα παρελθόντα» είπε για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. 

«Μας ενώνει η σωτηρία και το μέλλον της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν δίνουμε καμία σημασία σε όσους ζουν στους εφιάλτες του χθες». 

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς «να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα» όπως χαρακτηριστικά είπε, δείχνοντας τις διαθέσεις του. Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος είναι μέρα – νύχτα στο γραφείο του και δουλεύει και περιμένει το ίδιο από τους υπουργούς του.

Ζήτησε να απαντώνται οι ερωτήσεις στη Βουλή, να ενημερώνεται το Μέγαρο Μαξίμου για όλα τα θέματα, ενώ επεσήμανε «μπορούμε να πετύχουμε».

«Όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται να λύνεται εν τη γέννεση του, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε ο Α. Σαμαράς.

Μάλιστα έβαλε φρένο στις εμφανίσεις στην τηλεόραση. «Είναι λάθος οι συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.