.«Ο Σόιμπλε είναι σκληρός λόγω του προβλήματός του»

Ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014, αλλά χωρίς μέχρι τότε να υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης των, «βλέπει» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει το μνημόνιο «αναγκαίο κακό, αλλά εμπεριέχει τους πόρους διάσωσής μας». 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «χωρίς το μνημόνιο, που είναι μία συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα θα γύριζε πίσω στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αρχή της δεκαετίας του ’50, σε όρους κοινωνικής ευημερίας. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζει «σκληρό, αλλά σωστό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας ότι δε συμφωνεί με την άποψή του για την οικονομική πολιτική. 

«Πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος σκληρός, λόγω του προβλήματος του. Διότι τα καλύτερα του χρόνια σημαδεύτηκαν από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Όμως πιστεύω ότι είναι δίκαιος», λέει ο κ. Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μείωση των φόρων όταν η χώρα αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα ενώ χαρακτηρίζει «επιθυμητό» ένα νέο κούρεμα του χρέους «αλλά πρέπει να το θέλει και ο αντισυμβαλλόμενος». 

Εκτιμά ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί κανονικά και αποκαλύπτει ότι ο «γάμος» Εθνικής- Eurobank δεν έχει ναυαγήσει οριστικά. «Καταρχήν η τρόικα δε θα μπορούσε να βάλει βέτο αν και οι δύο τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το 10% από την αγορά που απαιτείται έτσι ώστε να παραμείνουν ιδιωτικές. 

Βάζει ισχυρές ενστάσεις, δεν έχει βάλει βέτο, για το αν πραγματικά ένας τέτοιος ‘’γάμος’’ θα είχε τις συνέργειες που οι δύο τράπεζες ισχυρίζονται. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Έχουμε δρόμο μπροστά μας», αναφέρει. 

Για τον ΦΠΑ σχολίασε ότι η τρόικα θα είναι δύσκολο να αρνηθεί μείωση του συντελεστή, «αν πάμε καλά στα έσοδα του Μαΐου», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «τα έσοδα είναι μία μεταβλητή, η οποία έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.