.Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ταξιδεύει βόρεια

Θα φορούν κόκκινα γιλέκα και θα στέκονται σε συγκεκριμένες γωνιές της Θεσσαλονίκης κρατώντας περιοδικά. 
Από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, οι περαστικοί θα τους συναντούν και ελπίζουν να μην τους προσπερνούν. Είναι οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», άνθρωποι είτε άστεγοι, είτε άνεργοι ή γενικά άτομα που παλεύουν να επιβιώσουν.

Η «Σχεδία» πωλείται ήδη εδώ και έναν χρόνο στην Αθήνα, βοηθώντας σήμερα περίπου 160 άτομα, από 20 έως 70 ετών. Είναι ένα περιοδικό με τιμή πώλησης 3 ευρώ, από τα οποία ο πωλητής λαμβάνει άμεσα το 1,5 ευρώ. 

Το τιράζ φτάνει τα 18.000 τεύχη. Η πρώτη «Σχεδία» της Θεσσαλονίκης διαφοροποιείται προς το παρόν, ως προς τη θεματολογία (από εκείνη της Αθήνας) κατά τρεις σελίδες.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Αλεφάντη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού, στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει περίπου 10 άνθρωποι -ενώ αναμένονται κι άλλοι- ώστε την Τετάρτη να βγουν στους δρόμους για να πουλήσουν το περιοδικό, σημείωσε, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

«Ενδιαφέρθηκα για τους άστεγους του Παρισιού λόγω του προηγούμενου βιβλίου (σ.σ. Ο Μικρός Έλληνας) μου και διαπίστωσα πως δεν μας χωρίζει τίποτα» ανέφερε ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, που κλήθηκε στην εκδήλωση, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και συγχρόνως για να εκφράσει την υποστήριξή του στο εγχείρημα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.