.Στήριξη Μέρκελ με τήρηση δεσμεύσεων


«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά τηνευκαιρία να σταθεί στα πόδια του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, αμέσως μετά την συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. 
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα  τήρησης όλων των δεσμεύσεων με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «ο ελληνικός λαός ματώνει άλλα είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ». Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα «μεγάλο κομμάτι του δρόμου» και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ειλικρινείς τις συζητήσεις με την καγκελάριο, Α. Μέρκελ, ενώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο ηγετών, συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπογράμμισε την πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και οι δυο χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση». Και επέμεινε στην αναγκαιότητα να ξανακερδίσει η Αθήνα την αξιοπιστία της.

Υπερασπίστηκε την πολιτική λιτότητας λέγοντας ότι «τα πράγματα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση», ωστόσο πρόσθεσε ότι στην Σύνοδο Κορυφής «θα πρέπει να συμφωνηθεί η μακροχρόνια προοπτική της Ευρώπης».

Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας για την παραμονή της στο ευρώ. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι πέρα από τα μέτρα λιτότητας απαιτείται να δοθεί και ένα έναυσμα για την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους,μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων που έκαναν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έλεγε ότι όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα- ένα, καθώς και ότι έχει τεθεί και αυτό της επιμήκυνσης.
«Να το συζητήσουμε» ήταν η απάντηση επ' αυτού της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής στις 17- 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η σύνοδος κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Eurogroup η έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης. 
Αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις θα κυριαρχήσουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιχειρηματιών. Ακολούθως η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για το Βερολίνο.
 «Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η κα Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Καγκελαρίου της Γερμανίας. 
Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το γεγονός της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως γεγονός τεράστιας σημασίας ότι η κα Μέρκελ, όπως και γενικά οι ευρωπαίοι εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
«Η θλιβερή ελλαδική ηγεσία δεν τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα από την τοκογλύφο Μέρκελ, δηλαδή συμμετοχή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαλλαγή του κράτους μας από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»,αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ - Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες», σχολίασε το ΚΚΕ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.