.Γ. Προβόπουλος: Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν

 Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος επιστρέφει, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο πλαίσιο του Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε δε ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. 

Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

 Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. 

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ' οδόν.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.