."Η επιστροφή στη φύση ανταμείβει"


«Ξέρεις πώς είναι να φτάνει η Δευτέρα και να μην βαρυγκωμάς που πρέπει να πιάσεις δουλειά;». Αυτή είναι η απάντηση του Γιάννη Παντούλη στην ερώτηση αν μετάνιωσε που άφησε την επαγγελματική του πορεία στον χρηματοοικονομικό χώρο και το χρηματιστήριο για να ασχοληθεί με την αμπελουργία, σε ένα μικρό χωριό της Πιερίας, την Περίσταση, όπου μετακόμισε και μεγαλώνει τα τρία παιδιά του, ηλικίας 4-6 ετών. 

«Αν ξεκινούσα τώρα, θα έκανα το ίδιο. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, παρότι οι αποδοχές μου από τη δουλειά μου στον χρηματοοικονομικό χώρο ήταν τότε καλύτερες. Για την ακρίβεια, δεν έχω καν χορτάσει ακόμη αυτό που κάνω» λέει στο ΑΜΠΕ.

 
Ο Γιάννης είναι ένας μόνο από τους νέους ανθρώπους, που χωρίς να κατάγονται από μια καθαρά αγροτική οικογένεια και έχοντας ζήσει μια αστική ζωή, ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια τις «ανταμοιβές» της ελληνικής υπαίθρου. 

Άνθρωποι σαν τον Γιάννη, αλλά και γενικότερα νέοι αγρότες, θα παρουσιάσουν τις ιστορίες τους στο Ελατοχώρι της Πιερίας, στις 6-9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 19ου πανελληνίου συνεδρίου αγροτών, που σχεδιάστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και την αντίστοιχη τοπική ένωση.

Ενόψει του συνεδρίου, το ΑΜΠΕ μίλησε επίσης με την Όλγα Παναγιωτίδου, που αν και μόλις 25 χρονών βρίσκεται στην «καρδιά» ενός βιολογικού αγροκτήματος με αυτόχθονες φυλές ζώων στο δήμο Βόλβης και το συνομήλικό της Γιώργο Φωτιάδη, 
ο οποίος «συναντήθηκε» με τις ρίζες των προσφύγων προγόνων του, αναβιώνοντας την εκτροφή του ελληνικού μαύρου χοίρου στην περιοχή της Εξοχής Πιερίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.