.Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα θα ελέγχονται με χειρονομίες

Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου όχι μέσω οθόνης αφής, αλλά με χειρονομίες γύρω από το τηλέφωνο, χωρίς ο χρήστης να το αγγίζει καθόλου. 

Ενώ ορισμένα smartphones έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη μέσω της κάμερας της συσκευής, η δυνατότητα αυτή έχει το μειονέκτημα ότι καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας και επιπλέον η κάμερα πρέπει να έχει πάντα ξεκάθαρη εικόνα των χεριών του χρήστη.

Αντίθετα, η νέα τεχνολογία βασίζεται σε νέου τύπου ασύρματους αισθητήρες που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και επιτρέπουν στους χρήστες να «εκπαιδεύουν» το τηλέφωνό τους, ώστε να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες αθέατες χειρονομίες που κάνουν κοντά σε αυτό.

 Η καινοτομική τεχνολογία με την ονομασία SideSwipe, που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα smartphones, θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου σε συνέδριο πληροφορικής στη Χαβάη. Οι ερευνητές έχουν ήδη αποκτήσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την ανακάλυψή τους

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.