.Διαδηλώσεις οργής


Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο κατέβηκαν στους δρόμους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που υποστηρίζουν πως προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους. 
Στο Σουδάν, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει την εισβολή περίπου 5.000 διαδηλωτών στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία που στεγάζονται σε διπλανά κτίρια. 
Στην Τρίπολη του Λιβάνου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 25.
Στην Τυνησία διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν το απόγευμα στην αυλή του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα, υπερφαλαγγίζοντας τους αστυνομικούς που προσπάθησαν μάταια να τους σταματήσουν εκτοξεύοντας δακρυγόνα και πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τύνιδα και 28 τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Στο Σουδάν, εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. 
Στο στόχαστρο βρέθηκε λίγο αργότερα και η βρετανική πρεσβεία, χωρίς όμως να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές.
Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αποτρέψει περίπου 5.000 διαδηλωτές από το να εισβάλουν στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία, που στεγάζονται σε διπλανά κτήρια στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Τελικά, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη Νιγηρία στρατός πυροβόλησε στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.
Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τις μερικές εκατοντάδες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.