.Κόντρα Χριστοφιλοπούλου-Μητρόπουλου για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο

Δεν θα πάρει σύνταξη όποιος διαπιστωθεί ότι κατέθεσε πλαστό πτυχίο, προκειμένου να προσληφθεί στο Δημόσιο, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου, τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από την εφαρμογή του νόμου και μετά, όποιος κάνει αίτημα για να βγει σε σύνταξη, όποιος παραιτηθεί από το Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί θα ελέγχονται όλα τα χαρτιά του. Αν βρεθεί ότι έχει προσληφθεί με πλαστό πτυχίο ή πλαστά δικαιολογητικά, δεν θα πάρει σύνταξη.

"Δηλαδή αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και ετοιμάζεται να παραιτηθεί για να συνταξιοδοτηθεί πιστεύεται ότι πρέπει να πάρει σύνταξη; Εμείς λέμε όχι;" υποστήριξε.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει θέμα αναδρομικού ελέγχου για συνταξιούχους είπε όχι.
Ωστόσο, και αναδρομικό έλεγχο ανθρώπων που έχουν ήδη βγει στη σύνταξη, βλέπει πίσω από τη διάταξη αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος απάντησε:

"Δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε στο Δημόσιο για χρόνια και έχει πάρει σύνταξη να του κοπεί η σύνταξη με τη λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του".

Στη συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει ο όρος πλαστότητα πιστοποιητικών και γνησιότητα πιστοποιητικών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα με την ορολογία αυτή, με αποτέλεσμα η κ. Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφαιρέσει τον όρο γνησιότητα, διότι το γνήσιο μπορεί να αφορά μια μη σωστή ημερομηνία ή υπογραφή. Η διάταξη θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.