.Αλ. Τσίπρας: «Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει»


«Το πολιτικό σύστημα που καταρρέει ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη επιρροή πια που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και προσέθεσε ότι «είναι μάταιες αυτές οι προσπάθειες».

«Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει, μια πολιτική που καταδικάζει την ελληνική κοινωνία σε αναξιοπρέπεια, καταδικάζει την οικονομία σε καταστροφή» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισεότι «πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον λαό.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη της "λίστας Λαγκάρντ", είπε πως η δίωξη του δημοσιογράφου, «σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Έλληνα πολίτη, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και προσέθεσε: 

«Δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτήν την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν».

Εξάλλου, «εκρηκτικά», χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί λειτουργοί, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επίθεση που γίνεται, αυτήν τη στιγμή, από τη μνημονιακή κυβέρνηση, από το μνημόνιο κι απ΄ όλους όσοι θέλουν να επιβάλουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων δικαστών, διακινδυνεύει, 

όχι μονάχα την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε,  διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.