.Ιω. Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην εταιρεία EMMA DELTA. Από την πλευρά της Emma Delta υπέγραψε την συμφωνία ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του ταμείου Στέλιος Σταυρίδης. Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 652 εκατ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι «Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης, ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν και να «τρέξουν» τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους.

 Τέλος ο Δ. Μελισσανίδης δήλωσε ότι «με τη σημερινή συμφωνία Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», και πρόσθεσε ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.