.Ζ. Π. Γιούνκερ: Είμαι κατά ενός Grexit

 «Πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάχθηκε κατά ενός ενδεχόμενου Grexit, μιλώντας σε συζήτηση που διοργάνωσε το ίδρυμα Ζακ Ντελόρ στις Βρυξέλλες, με θέμα τη «διακυβέρνηση στην Ευρώπη».

«Είμαι κατά ενός Grexit» δήλωσε ξεκάθαρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012, ως πρόεδρος του Eurogroup, είχε πολεμήσει αυτήν την «εύκολη ιδέα, να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ευρωζώνη».

 Έκτοτε, πρόσθεσε, μπορεί να έχει δημιουργηθεί «δίκτυ προστασίας» και να μην υπάρχει κίνδυνος «συστημικής μετάδοσης», αλλά υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παρατήρησε ότι οποιαδήποτε χώρα εφάρμοζε μέτρα λιτότητας, όπως η Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε πολύ δύσκολη κατάσταση. «Έχει να κάνει με την αγάπη που πρέπει να έχουμε για τον ελληνικό λαό. 

Αυτή είναι η κύρια ανησυχία μου» συνέχισε ο κ. Γιούνκερ και υπογράμμισε: «Αντιμετωπίζουμε ένα είδος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και πρέπει να βρούμε λύση. Πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.