.Στους δρόμους κατέβηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία


Πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα οργάνωσαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κεντρική διαδήλωση που οργανώθηκε στο κέντρο της Ρώμης, συμμετείχαν τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που, έως τώρα, έχουν κριθεί «υπεράριθμοι», φθάνουν τις 24.000. Σε μια πρώτη φάση, πρόκειται να εφαρμοσθεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά δεν αποκλείεται, στην συνέχεια , να αποφασισθεί και άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.

Με την σημερινή κινητοποίηση, δυο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας --το συνδικάτο Cisl δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση-- εναντιώνονται και στις περικοπές στον τομέα της υγείας: σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους , κατά την περίοδο 2012 -2014, θα αγγίξουν, συνολικά, τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση RAI, με τις περικοπές δαπανών που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, κινδυνεύουν να απολυθούν εκατό χιλιάδες συμβασιούχοι του ιταλικού δημοσίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.