."Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε μία θετική πορεία για τη χώρα"


Αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας έστειλε, σήμερα το πρωί, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τον "σταθεροποιητικό ρόλο" της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους, επισημαίνοντας ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός είναι ο χειρότερος συνδυασμός για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων του καθενός και για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη σημασία, η Τουρκία να δώσει απτά σημάδια του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τη μόνιμη απειλή του "casus belli" κατά της Ελλάδας, καθώς και τις απειλές κατά της Κύπρου, που υπονομεύουν τις προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με αναφορά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 Η νέα τριμερής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, όπως είπε, υλοποιεί ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ώστε να βελτιωθεί η μακροοικονομική προοπτική και να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ την ίδια στιγμή να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Η προσπάθεια αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δηλαδή, το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία ανέκτησε πάνω από το 50% της ανταγωνιστικότητάς της προς τους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους της, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι σε μια θετική πορεία. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κατά νου ότι οι Έλληνες υποφέρουν τρομερά από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.