.«H Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση»


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πάρει σύντομα την κρίσιμη επόμενη δόση που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου απο το ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου της "International Herald Tribune". 
Ο κ. Σαμαράς παράλληλα επανέλαβε ότι τα επικίνδυνα μέτρα λιτότητας είναι τα τελευταία και ότι μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Σε ένα χρόνο από τώρα η Ελλάδα δεν θα είναι -όπως είπε ο κ. Σαμαράς- μια σύγχρονη τραγωδία αλλά μια θεαματική περίπτωση επιτυχίας. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δόση του δανείου είναι απαραίτητη για την χώρα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας και να καλύψει το κράτος τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα. 
Η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλείψει η «δραχμοφοβία» και ενισχυθεί η ρευστότητα θα αλλάξει συνολικά το κλίμα στην οικονομία. 
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τα μέτρα, που θα είναι τα τελευταία, η ελληνική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει την στροφή και να μπει στην αρχή της ανάκαμψης.
 Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι θετικό πως για πρώτη φορά υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο έχουμε κάνει πρόοδο και τα χειρότερα έχουν περάσει. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή συναίνεση που υποστηρίζει τις μεγάλες, αναγκαίες, διαρθρωτικές αλλαγές. Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπούνε στην ελληνική οικονομία θα είναι περισσότερα από την πρόσθετη λιτότητα. 
Για πρώτη φορά οι εταίροι μας, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, όλο και πιο κατηγορηματικά, ποντάρουν στην επιτυχία της Ελλάδας. Δεν προεξοφλούν την αποτυχία της, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα...»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.