.Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αποχωρήσει από τη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι άτομα με πολιτικά είχαν μπει παρανόμως στην ΕΡΤ και για αυτό το θέμα θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας και πως δεν υπήρξε κάποια βίαιη επιχείρηση από πλευράς των βουλευτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου», αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ανδρών των ΜΑΤ.

Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των βουλευτών Ζ. Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλη και Π. Κουρουμπλή από τα ΜΑΤ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αποχωρήσει εάν δεν παρέμβει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος επικαλούμενος την βουλευτή Ραχήλ Μακρή είπε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σκληρό τόνο απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά και είπε ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός, αλλά επιχειρήθηκε βίαιη είσοδος των βουλευτών και άλλων ατόμων μέσα στο κτίριο, πράγμα το οποίο δεν επετράπη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.