.Θα λάμψει διά της απουσίας του ο Έλληνας τουρίστας και το 2013


Απώλειες θα μετρήσει και τη νέα χρονιά (2013) ο εγχώριος τουρισμός με τους εμπλεκόμενους του κλάδου να μετρούν το ποσοστό της πτώσης σε διψήφιο νούμερο σε σύγκριση με το 2012.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων της χώρας (HATTA) Γιώργος Τελώνης, επισημαίνει ότι για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες τουρίστες θα λάμψουν δια της απουσίας τους, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που έχει περιορίσει στο ελάχιστο το διαθέσιμο εισόδημα για διακοπές. 

Ο κ. Τελώνης σημειώνει ότι ο Έλληνας τουρίστας είναι πολύ σημαντικός για την τοπική οικονομία και πλέον το στοίχημα είναι να υπάρξει σημαντική άνοδος των αφίξεων το 2013, προκειμένου να αναπληρωθούν οι απώλειες.

Η πτώση του εγχώριου τουρισμού το 2012 κυμάνθηκε στο -50% σε σύγκριση με το 2011, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα μεγέθη της τοπικής οικονομίας. 

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού είναι και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία για το φετινό οκτάμηνο κάνει λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση. 

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι καταγράφηκαν 100 χιλιάδες λιγότερες διανυκτερεύσεις Ελλήνων (πτώση 15,89%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 (515.080 το 2012, έναντι 612.379 το 2011).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.