.«Ανάγκη για άμεση εκταμίευση της δόσης»


Την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης της δόσης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον επιτροπών της Ευρωβουλής, προειδοποιώντας μάλιστα για «κίνδυνο ατυχήματος». 
Αφού επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υψηλότατος, γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.  Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «αναμένουμε τελική απάντηση στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου», ενώ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. 
«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση της δραχμοφοβίας θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρα που εν καιρώ ειρήνης να έχει πάρει τέτοια μέτρα». 
Όπως είπε, είχε απευθύνει έκκληση να υπάρξει πολιτικό μήνυμα ηχηρό για τις προσπάθειες της Ελλάδας και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση, πράγμα που έγινε. 
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες, τονίζοντας μάλιστα πως πλησιάζουμε στο τέλος.
«Περιμένουμε να δούμε έμπρακτα την αλληλεγγύη της Ευρώπης» σημείωσε από την πλευρά του, ο Υπουργός ΕργασίαςΓιάννης Βρούτσης.
Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το Υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια συνολική δόση άνω των 44 δισ. ευρώ, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη».
Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».
Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.