.Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων (κούρεμα) στην Κύπρο, με στόχο τη μικρότερη επιβάρυνση για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ,  δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της, Σάιμον Ο Κόνορ. 

Συγκεκριμένα, ο Σ. Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Ρεν στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία ο Φινλανδός Επίτροπος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συντελεστές στην κατεύθυνση της μικρότερης επιβάρυνσης για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αναδιαμόρφωση των συντελεστών που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να διασφαλίζει φορολογικά έσοδα ύψους 5,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. 

"Αν το χρηματοδοτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο (5,8 δις. ευρώ), το Eurogroup θα υιοθετήσει αυτήν την απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν. 

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ο Σ. Ο Κόνορ τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένης και της κυπριακής πλευράς. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.