.Μηνύματα για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

«Τιμούμε, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης. Κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της περιόδου εκείνης που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Αφήνουμε, ταυτόχρονα, στο παρελθόν τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στα μετέπειτα χρόνια και έσυραν τον Τόπο στην οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία», τονίζει οΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η κρίση μοιάζει αξεπέραστη στους πολίτες που υφίστανται βαριές θυσίες, αλλά δεν είναι. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κρίση αξιών και θεσμών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
«Ο συμβιβασμός, που έγινε πριν από 39 χρόνια, ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο, καθώς και η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών δεν πρέπει να αφήνουν πια αμφιβολία σε κανέναν εργαζόμενο, ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας. Η επέτειος έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία τη χώρα κυβερνά η τρόικα, το έργο της Βουλής αντικαταστάθηκε από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις των αρχηγών κομμάτων και των βουλευτών, οι επίτροποι δίνουν εντολές στους υπουργούς και την εκτελεστική εξουσία κι εκείνοι τις εκτελούν δουλικά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ προστίθεται ότι «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο πρώην αρχηγός της ΕΠΕΝ, βουλευτές οι γόνοι των υβριστών του εκδοτών».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.