.«Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»


Συνάντηση με τη καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στο Βερολίνο, ο οποίος έκανε λόγο για κοινή βούληση Γαλλίας και Γερμανίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να υπάρξει σταθεροποίηση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. 
Στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, Μέρκελ και Ερό στάθηκαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί το συντομότερο η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της Ελλάδας, ενώ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί σύγκρουσης των δύο χωρών για τις μεθόδους εξόδου από την οικονομική κρίση.
«Είναι ανάγκη να αποτελέσουμε το παράδειγμα για το πώς οι διαφορές μπορούν να υπερβαίνονται, προς όφελος της Ευρώπης», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, με τον κ. Ερό να κάνει λόγο για ανάγκη επιστροφής στην ανάπτυξη, αλλά και στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο χώρο της ευρωζώνης.
Η γαλλο-γερμανική σχέση είναι ουσιώδους σημασίας και «πρέπει να καλλιεργηθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό μετά τη συνάντηση, στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείο Ρόιτερς της πληροφορίας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της γερμανικής κυβέρνησης να εξετάσουν τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας.
Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν διαφορετικά συμφέροντα, τα οποία όμως πρέπει οπωσδήποτε να γεφυρωθούν και ότι η ίδια ήδη συνεργάζεται με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας την Ευρώπη
Πρόσθεσε δε ότι με τον Ζαν-Μαρκ Ερό δεν συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του δημοσίου τομέα σε νέο τυχόν νέο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.