.Ρουκέτα κοντά στο Τελ Αβίβ


Μια ρουκέτα η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη για πρώτη φορά κοντά στο Τελ Αβίβ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης αυτής, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη δεύτερη ημέρα της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι έρριξαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα "γύρω στις 16:37 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Τελ Αβίβ".
Από τη πλευρά της, η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, εκτόξευσε σήμερα έναν πύραυλο τύπου Fajr-5 που υποστηρίζει ότι έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ.
"Διευρύναμε την ακτίνα της μάχης για να φτάσει στο Τελ Αβίβ και όσα ακολουθήσουν θα είναι μεγαλύτερα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της ο ένοπλος βραχίονας του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς.
Λίγα λεπτά νωρίτερα οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι γινόταν επίθεση με πυραύλους. Ο εκπρόσωπος του στρατού πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πύραυλος δεν πέτυχε το Τελ Αβίβ και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών δεν υπάρχουν θύματα επειδή έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Γιάφα.
Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ισραήλ μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991.
Οι πύραυλοι Fajr 5 είναι ιρανικής κατασκευής και έχουν μέγιστο βεληνεκές 75 χιλιόμετρα.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν "την κλιμάκωση" της βίας στη Γάζα.
"Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, στα θύματα της οποίας περιλαμβάνονται άμαχοι, και να κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να επιστρέψει στο φυσιολογικό η κατάσταση", αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε τηλεφωνικώς με τον Νετανιάχου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε χαρακτήρισε σήμερα "ιδιαίτερα επικίνδυνη" την έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή και κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για την "αποκλιμάκωση" της έντασης.
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Γερμανός υπουργός. 
"Όμως ταυτόχρονα είναι επίσης βασικής σημασίας να επικεντρωθούμε στην αποκλιμάκωση", είπε στο περιθώριο μιας συνάντησης υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στο Παρίσι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.