.Αίγυπτος: Τραγικός απολογισμός


Φόβους οτι τα θύματα από τη σφοδρή σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τραίνο στην περιοχή Ασιούτ της Αιγύπτου θα αυξηθούν εκφράζουν οι Αρχές που επισήμως αναφέρουν 47 νεκρά παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Άλλα 13 παιδιά που νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. 
Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου , καθώς και ο επικεφαλής της υπηρεσίας σιδηροδρόμων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ανταποκριτής της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης έκανε λόγο για "σκηνές φρίκης" στον τόπο του πολύνεκρου τροχαίου, με τα πτώματα των νηπίων να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος, πριν από τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης Μανφαλούτ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Ρασάντ αλ-Ματίνι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μετά το φοβερό τροχαίο, ενώ και ο επικεφαλής της Αρχής Σιδηροδρόμων παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μόρσι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας και στον κυβερνήτη της Ασιούτ "να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων".
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά από μια σύγκρουση ανάμεσα σε ένα σχολικό λεωφορείο και ένα τρένο, στο κέντρο της χώρας, η οποία προκάλεσε 49 νεκρούς, οι 47 από τους οποίους ήταν παιδιά.
Αυτό το νέο δυστύχημα προκλήθηκε από ένα φορτηγό που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε δεκαπέντε επιβάτες. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.