.Έκκληση Μέρκελ για διαθρησκευτικό διάλογο


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση για αρμονία μεταξύ των θρησκειών και κατήγγειλε τη βία που έχει προκληθεί από μια ταινία που χλευάζει το Ισλάμ λέγοντας πως "δεν είναι τρόπος για τη ρύθμιση" διαφορών.

"Απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, τόσο στη Γερμανία όσο και παγκοσμίως", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.

Αναφορικά με την υπόθεση ενός "μεγάλου συνασπισμού" με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD, η καγκελάριος δήλωσε πως "δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε", αλλά "δεν θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση".

Για το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως μια πολιτική λύση στην αντιπαράθεση είναι ακόμη δυνατή, αλλά πρόσθεσε πως η Τεχεράνη αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

"Υποστηρίζω μια πολιτική λύση ... και δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο η αναζήτηση για πολιτικές λύσεις έχει εξαντληθεί", δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.