.Το νεοφιλελεύθερο λόμπι «παίζει τα ρέστα του»


Επίθεση στην κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν εξαπέλυσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνητικούς εταίρους «νεοφιλελεύθερο λόμπι που παίζει τα ρέστα του», 
ενώ επεσήμανε ότι «διακύβευμα είναι τώρα η Δημοκρατία» αναφερόμενος στην δράση της Χρυσής Αυγής. 
Eπεσήμανε ότι «υπάρχει ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας» που επιχειρεί αυτήν την εξίσωση ευθυνών και πρόσθεσε «παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς».
Ο κ. Τσίπρας σε ότι αφορά στις διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, σημείωσε ότι «ψάχνουν το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να σερβιριστούν προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας».
Επιχειρώντας να απαξιώσει το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο  για «μπαγιάτικο δωράκι» εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε στη ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, ασκώντας κριτική σε όσους επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εμείς θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. 
Με την κυβέρνηση της αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εν όψει της ψήφισης των μέτρων -μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή όσο και στους ειρηνικούς αγώνες των εργαζομένων και των νέων.
 Έθεσε μάλιστα με έμφαση το θέμα της προσωπικής ευθύνης του κάθε βουλευτή, έναντι της κομματικής πειθαρχίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.